Udruženje auto taksista

Nekoliko reči o nama

Udruženje auto taksista “KI-TAXI“ osnovano je na osnivačkoj skupštini 07.06.1994. godine na inicijativu deset samostalnih taksista. Oni su ujedno i osnivači Udruženja. Od deset osnivača trenutno radi samo Miroslav Trifunac.

Sam početak rada ovog Udruženja bio je veoma težak, što zbog lošeg finansijskog stanja samih taksista, što zbog nerazumevanja stvarne potrebe za taksi prevozom. U početku se i onaj mali broj korisnika koji su se vozili taksijem stideli od svojih komšija i poznanika, jer je taksi prevoz u našem gradu važio za veliki luksuz i bio tabu tema. Vremenom građani postaju obavešteniji u postojanje i rad taksi službe i uz ljubaznost naših vozača korišćenje taksi prevoza u našem gradu se vremenom polako povećava.

Uz velika samoodricanja i samofinansiranja taksi prevoz postaje sve savršeniji. Naziv ’’KI-TAXI’’, taksi stajalište kod autobuske stanice, maskota “lala na ludaji“ i broj 970 postaju sinonim najboljeg taksi prevoza u gradu. Uvođenjem radio stanica i dispečerske službe pospešuje se efikasnost u radu što dovodi do naglog povećanja broja korisnika naših usluga samim tim se i smanjuje cena usluga taksi prevoza.

Kupovinom mobilnog telefona i broja 063/529-333 od 31.12.1998. godine taksi služba radi non-stop 24 sata.

Danas Udruženje ’’KI-TAXI’’ broji četrdeset pet članova i pet stalno zaposlenih dispečerki.